February 9, 2016

EGYÉB PROGRAMOK

ÍJÁSZAT

A Ricsováry Major területe ideális helyszíne az íjász programoknak. Kitűnő szórakozás az íjászbemutató megtekintése, az íjászat kipróbálása, valamint házi versenyek megrendezése és lebonyolítása.

Az „ÍJÁSZAT BEMUTATÁSA” – gyalogos történelmi és újkori íjász bemutató

A különböző történelmi korok íjainak és nyílvesszőinek bemutatása életszerű módon: az egyes íjak lövési módjai, testhelyzetei és a rájuk jellemző különböző használati feladatok, hatások felidézése.
Itt a pontosság, gyorsaság és az átütőerő megismerésére és összehasonlítására nyílik lehetőség.

Az „ÍJÁSZAT KIPRÓBÁLÁSA” – program

A bemutató után a vendégek a foglalkozást vezetők segítségével felkészülnek, gyakorolnak, majd más-más távolságra lévő célokra lőhetnek.

A „HÁZI VERSENY” – program

Az íjászat kipróbálása után íjászversenyt lehet megrendezni a vendégek igénye és száma szerint:
– vadászverseny (csapatjáték)
– céllövészet (egyedi vagy csapatjáték)
– távlövészet (folyamatosan növekvő távon egyéni vagy csapatjáték)
A verseny eredményeit díjazzuk.

HŐLÉGBALLON

FÜGGESZKEDŐ HŐLÉGBALLON

Szabadtéri rendezvények nagy közönséget vonzani képes látványossága lehet a függeszkedő hőlégballon. Ilyenkor a ballon nem repül el, hanem egy helyben, kötélre kötve lebeg. A kikötött ballonnal utasokat tudunk 30-40 méter magasságra emelni, így ők a rendezvényt felülről is megtekinthetik és gazdagabbak lehetnek egy ritka élménnyel.

SÉTAREPÜLÉS

Fantasztikus élmény a sétarepülés hőlégballonnal! Megmutatjuk, mit lát a madár a levegőből!
A hőlégballon az egyik legbiztonságosabb légi jármű, nem ráz, nem zörög, lassan repül és alacsonyan. Bárhol felszállunk, ahol óhajtja (és természetesen alkalmas a felszállásra).

PAINTBALL

EXTRÉM SPORT, AMI EXTRA IZGALMAT ÉS EXTRA KIKAPCSOLÓDÁST ÍGÉR!

A játék a legenda szerint az USA-ból származik, ahol a marhapásztorok unaloműzésből festékes jelölőpisztolyokkal egymásra lövöldöztek. Innen már csak egy lépés volt az új szórakozás feltalálása, amely mára már nemzetközi sporttá nőtte ki magát.
A Ricsováry Majort körülvevő erdők és mezők ideális helyszínt biztosítanak ennek az izgalmas csapatjátéknak. Része lehet tréningeknek, hiszen a játék során a csapattársak, barátok, munkatársak, akik sohasem gondolták, hogy így számíthatnak egymásra, mindent megtesznek egymás védelmében.
A paintball elsősorban stratégiai játék és nem öncélú lövöldözés. Csapatjáték, ahol fontos a taktikai érzék, a helyzetfelismerés és a helyes döntés.
Fontos, hogy a játékos figyeljen csapattársaira, de természetesen megkövetel egyéni döntéseket is.
Nők, férfiak egyaránt kipróbálhatják magukat, olyan „adrenalinbombát” átélve, amely csak ilyen extrém sport keretén belül tapasztalható.

JÁTÉKTÍPUSOK

„Szerezd meg a zászlót”: a győzelem azé a csapaté, amely előbb megszerzi, majd az ellenfél bázisára juttatja a pályán elrejtett zászlót.
„Túszszabadítás”: a név magért beszél, egy védő és egy támadó csapat küzd egymással a túszért. A túszt életbe illik tartani.
„Rókavadászat”: egy bátor jelentkező tele tárral veszi be magát az erdőbe, a többiek fejenként meghatározott lőszerrel próbálják „levadászni”.

A játékhoz overált biztosítunk, sportcipőt, könnyű bakancsot célszerű hozni.

EGYÉB PROGRAMLEHETŐSÉGEK

LABDARÚGÓ TORNA

Grundfoci viadal „A puszta aranylábú ifjai” kitüntető címért. A torna levezetése, oklevél és díj a győztes csapatnak.

BILIÁRDMARATON

Versenysorozat a szenvedélyes játékosoknak.

BORKÓSTOLÁS

Kocsikázással egybekötött borkóstolás – a környék bejárása lovas kocsival, majd a borkínálat megtekintése a Major pincéjében. Ezt követően értő borász segítségével borkóstolás.

SZAUNA

A hidegebb napokra 12 fős szauna vehető igénybe.